BREZPLAČNI WEBINAR: »UČINKOVITO REŠEVANJE PROBLEMOV«

30. marec, ob 9.  uri

Reševanje problemov je trenutno ena najvišjih prioritet v poslovnem svetu!

Med najbolj razširjenimi metodami na tem področju poznamo: 8D poročilo, QC Story, A3, QRQC in ostale podobne procese reševanja problemov. V sklop reševanja problemov štejemo tudi projekte usmerjenega izboljševanja ali eliminiranja kroničnih izgub po strukturi PDCA ali DMAIC … Sliši se dokaj enostavno, dokler govorimo o obrazcih, ki jih napolnimo z ugotovitvami in ukrepi.

Ko se soočamo s problemom in odločitvijo, vedno želimo hiter in pravi odgovor. Pri tem nas pogosto ovirajo ustaljene navade in želja po hitrem ukrepanju, kar nas vodi v nepremišljene odločitve.

Pogosta težava je, da ljudje razumemo za reševanje problemov že nedefinirano postopanje, ko se zgodi neka težava, kot na primer: reklamacija, izmet, zastoji v proizvodnji, nezgoda …, nakar ukrepamo. Drugi, še večji izziv je, da sicer uporabljamo določene obrazce, ki nas usmerjajo pri reševanju problemov, ko pa želimo potegniti zaključke, običajno ugotovimo, da nismo napredovali in nismo ničesar izboljšali. Pogosto celo nasprotno, namesto, da bi izboljšali proces A, smo poslabšali proces B in tako rekoč povzročili potrate. Reševanje problemov je torej proces učenja in iskanja boljših idej oz. izboljšav.

Reševanje, na videz sicer preprostega problema, je običajno dokaj kompleksen proces, ki zahteva vrsto spretnosti in korenito spremembo obstoječih navad.

Tako, kot v vseh delovnih procesih, smo lahko v reševanju problemov dovolj učinkoviti le, če imamo zagotovljen stabilen proces razmišljanja, nenehnega učenja in vodenja.

Če želite biti pri tem učinkoviti, boste to zagotovo dosegli s sodobnim digitalnim orodjem, kot je ACP - Analysis of Causes for Problem,  oziroma po novem: APS - Advanced Problem Solving.

Se sprašujete:

  • Kaj so ključni elementi uspešnega reševanja problemov?
  • Zakaj nam lastno prepričanje ali predsodek, da imamo najboljše rešitve v dani situaciji, onemogoča napredovanje?
  • Kdo je in kdo ni reševalec problemov?
  • Koliko reševalcev problemov potrebuje vsako podjetje?
  • Kaj loči orodje ACP / APS od ostalih digitalnih rešitev za reševanje problemov?

Vse vas, ki želite o UČINKOVITEM REŠEVANJU PROBLEMOV IZVEDETI ŠE VEČ, vabimo, da se nam pridružite na webinarju, ki bo 30. marca, ob 9  uri.


PRIJAVITE SE NA SPLETNI WEBINAR "UČINKOVITO REŠEVANJE PROBLEMOV" | 30. 3. 2020, ob 9. uri

Želim se prijaviti na WEBINAR "UČINKOVITO REŠEVANJE PROBLEMOV"
Želim se prijaviti na mesečne novice s koristno vsebino

PERFORMANCE STORYBOARD APPROACH_stalni napredek