NOVO - UČENJE METODE 5S Z IGRO

Svetovna uspešnica za učenje metode 5S z igro

Igranje ni bistveno samo za otroke; temveč je lahko pomemben vir sproščanja in UČENJA tudi za odrasle. Dokaz, da to še kako drži, je doslej najbolje prodajana igra za učenje o metodi 5S, ki so jo razvili v podjetju SESA SYSTEMS. S pomočjo igre 5S, se je v zgolj nekaj letih usposobilo več tisoč oseb širom sveta. Odslej naprej je na voljo tudi v slovenskem jeziku.

Da bi dosegli optimalen učinek izobraževanja za metodo 5S, priporočamo, da IGRALNI KOMPLET 5S (koda izdelka 819010), dopolnite z uporabo UČNEGA KOMPLETA 5S za praktično učenje (koda izdelka 829110). To je lahko obenem uvodni korak v šolsko delovišče 5S, ki ga izvedete v realnem okolju na delovnem mestu. Nič ni bolj učinkovitega, kot učenje z delom.

Izobraževanje o metodi 5S izvaja s pomočjo priloženega gradiva usposobljeni animator 5S. Zasedba udeležencev mora šteti 5 ali  10 oseb, ker je temu številu prilagojena zasnova igre. Osnovni program izobraževanja z igro 5S lahko traja v povprečju 1-2 uri. V kombinaciji z ostalimi elementi izobraževanja, se trajanje izobraževanja, odvisno od obsega vključenih elementov, lahko podaljša na čas do 6 šolskih ur.

UČENJE METODE 5S Z IGRO - IGRALNI KOMPLET

Osnovni elementi učenja z igro:

 • Inovativno usposabljanje po zadnjih trendih;
 • Maksimalna učinkovitost: "učenje je veliko lažje, če je zabavno!„;
 • Metoda usposabljanja, ki se lahko uporablja za vse zaposlene;
 • Usposabljanje poteka v zasedbi 5-10 oseb, ki jih vodi animator izobraževanja;
 • Igra je odličen pripomoček za nadgradnjo LEAN kulture;
 • Paket za usposabljanje lahko uporabimo kadarkoli in kjerkoli želimo;
 • Usposabljanje je mogoče s pomočjo začetnega kompleta 5S, takoj uskladiti z zagonom 5S v praksi;
 • Igra nam omogoča cenovno ugodno usposabljanje;
 • Komplet obsega: animacijsko gradivo, teoretični priročnik, nasvete in priporočila, orodja in dokumente, ki jih uporabimo v igri;
 • Potrebna je strojna oprema: računalnik, projektor in zaslon za animacijo;
 • Priporoča se, da izobraževanje izvaja guru metode 5S ali LEAN-a;

Metoda 5S, nov pristop

Enodnevna praktična delavnica

"5S" je kratica petih japonskih besed, ki se pričnejo na S (seiri - ločevati, seiton - urejati, seiso - čistiti, seiketsu - standardizirati, shitsuke - izvajati v praksi) in sestavljajo strukturirano metodo namenjeno stalnemu razvoju kompetenc zaposlenih za učinkovito obvladovanje delovnega prostora. Viri navajajo, da je bila razvita na Japonskem, v Toyoti, ravno z namenom razvijanje kulture zaposlenih, da se vzpostavi optimalno urejeno in čisto delovno okolje.

Zanimivo je, da sedaj praktično ni podjetja, ki ne bi povzelo vsaj del te metodologije. Pri nas jo pogosto razumemo napačno in opredelimo kot sistem za urejanje in čiščenje, vendar pomeni mnogo več kot to.

Načelo metode 5S je filozofija organiziranja in vodenja, da se rešimo vseh »potrat« ali izgub, ki izhajajo iz neurejenega delovnega okolja. Osnovni cilj metode 5S je vzpostaviti višji nivo kulture in učinkovitosti na delovnem mestu. Je enostavna in izvedljiva v vseh poslovnih ali proizvodnih procesih, tudi v pisarnah, ter za vsakogar. Deluje tudi v domačem okolju.

Metoda 5S in proces stalnega izboljševanja

Kot pri vsakem postopku stalnega izboljševanja, je pri osnovni fazi metode 5S poglavitno, da skozi kontrolo zagotavlja upoštevanje standardov in vnašanje morebitnih izboljšav v standardih delovanja. To se zdi zelo banalno, vendar je to temeljna točka stalnega postopka 5S.

Metoda 5S