TPM - Total Productive Maintenance

KAKO IZKORISTITI PROIZVODNA SREDSTVA DO MAKSIMUMA | DVODNEVNA DELAVNICA

TPM - Total Productive Maintenance ali Management© je preizkušena metoda, ki nam omogoča, da izkoristimo proizvodne stroje do skrajnih mej. Je oblika menedžmenta, ki zadeva vse zaposlene in funkcije v podjetju in ne zgolj vzdrževanje, kot je to najpogosteje razumljeno!

Izoblikovali so jo v letih 1970 na Japonskem, od koder se je razširila po celem svetu in v vseh vejah industrije. Navkljub vsesplošni prisotnosti je zaradi svoje kompleksnosti še vedno »trd oreh« za mnoga podjetja, ki jo želijo uresničiti v praksi.

Kako začeti TPM ali kaj storiti, ko se napredovanje ustavi?

To sta dve pomembni vprašanji, na kateri je možno odgovoriti le, če imate dovolj poglobljenega znanja in praktičnih izkušenj na tem področju. Toda, vsaka ovira ima tudi svojo rešitev!

Oblikovali smo dvodnevni izobraževalni program, na katerem se bomo seznanili z novimi pristopi metode TPM, si ogledali primere dobre prakse in vam ponudili roko pri premagovanju dejanskih ovir s katerimi se srečujete. Za vse strukturirane metode velja pravilo, da se odvijajo po ciklu PDCA (Načrtuj, Izvedi, Preveri, Ukrepaj), kar bomo upoštevali tudi na naši TPM dvodnevni delavnici. Izoblikovali bomo dejanske obstoječe cilje in naredili prve korake za njihovo uresničitev.

ODGOVORILI BOMO NA VPRAŠANJA:

  • Kako opredeliti metodo TPM, da bi izkoristili stroje do skrajnih mej?
  • Kako premagati največje izzive pri implementaciji metode TPM?
  • Kako izvajajo metodo TPM najboljši?
  • Kako implementirati ali nadgraditi metodo TPM v prakso in storiti prvi konkretni korak v tej smeri z izkušenim specialistom?

 

Vitka organizacija danes že dolgo ni več zgolj domena avtomobilske industrije, temveč vsesplošno organizacijsko vodilo nenehnega napredovanja, ki se tiče vseh.

 

TPM total productive maintenance po ciklu PDCA