DELIMO DOBRO PRAKSO: YASKAWA KOČEVJE

DELIMO DOBRO PRAKSO I Misija postati boljši reševalec problemov

 

Podjetje Yaskawa Electric Corporation je japonski proizvajalec servomotorjev, krmilnikov gibanja, AC motornih pogonov, stikal in industrijskih robotov. So večkratni prejemnik nagrade Derwent z uvrstitvijo med 100 najboljših globalnih inovatorjev.

 

Del tega svetovnega uspeha so tudi slovenski obrati Yaskawe, kjer z nenehnim izboljševanjem povečujejo učinkovitost in prispevajo k razvoju poslovanja in družbe ter zagotavljajo zdravo okolje – za trajnostni planet za vse nas.

 

Odlični izdelki, zadovoljni kupci in uspešno poslovanje so posledica njihovega kritičnega razmišljanja in prizadevanj, da želijo biti boljši v vsem kar delajo, tudi v reševanju problemov.

 

S tem namenom smo na lokaciji Yaskawe v Kočevju izvedli praktično delavnico v usvajanju postopka digitalnega reševanja problemov po metodi A3. Prvi koraki so bili zadržani, morda malo negotovi, toda z dobrimi občutki vseh vključenih. Vsi, ki delamo na uvajanju sistemov strukturiranega reševanja problemov, vemo zelo dobro, kako zahtevno je implementirati tovrstne procese. V tem obziru moramo objektivno pohvaliti celotno ekipo za aktivno sodelovanje in pionirsko delo, ki so ga opravili. Naj jih njihova zmagovalna miselnost: „Delamo dobro, ampak želimo biti boljši“, vodi še naprej pri uspešnem delu.

Z uporabo digitalnih tehnologij za strukturirano reševanje problemov izboljšamo sodelovanje, učinkovitost pri reševanju kompleksnih izzivov ter izkoristimo prednosti, ki jih nudi tehnologija.

 

Odprejo se nam nove možnosti za izpopolnjevanje postopkov vodenja in odpravo težav na izvoru – kar pomeni bolj racionalne odločitve.

Orodje APS omogoča strukturirano reševanje problemov in podpira svetovno najbolj razširjene načine reševanja problemov, omogoča sodelovanje v realnem času in je dostopno z vseh digitalnih naprav.