Napačno parkiranje

NAPAČNO PARKIRANJE NAS LAHKO DRAGO STANE

STE ŽE KDAJ NAPAČNO PARKIRALI? 

 

Saj vem, da ni bilo namerno. Tudi jaz sem vsaj enkrat narobe parkiral in to sem si zelo dobro zapomnil, ker sem plačal denarno kazen. Ni bilo namerno. Zgodilo se je nekega ranega jutra, ko sem se odpravljal na letalo. Ponoči je močno snežilo, zato je bila podlaga zasnežena. Ko sem izbiral parkirni prostor nisem videl talnih označb. Parkiral sem točno tam, kjer ne bi smel - na mesto za invalide. Seveda sem bil presenečen, ko sem dobil položnico za napačno parkiranje. Podal sem ugovor, vendar sneg ni bil dovolj tehten argument, da mi ne bi bilo potrebno plačati.

 

Ali si lahko predstavljate promet brez različnih vizualnih oznak? Kljub temu, da imamo zelo dobre vizualne oznake na cestah, zaradi različnih zunanjih vplivov nastane na cesti nered. Brez označb pa bi bil na cestah sigurno kaos. Se strinjate z mano?

 

Nekaj podobnega velja tudi za označbe v podjetjih!

 

Označbe nam ne pomagajo zgolj, da smo bolje organizirani, ampak preprečujejo nezgode, napake, tratenje časa …

 

Vizualni menedžment je zelo pomembno orodje vitke organizacije. Osnovno vodilo je: »naj bo jasno oz. razumljivo v hipu«.

 

Vizualizacijo lahko uresničujemo skozi različne procese, npr. z metodami 5S, TPM, Kaizen, lahko pa je to čisto samostojno neodvisno orodje. Tukaj je nekaj primerov, uresničenih s pripomočki SESA SYSTEMS: