8D PROCES REŠEVANJA PROBLEMOV

ENODNEVNA STROKOVNA DELAVNICA | Datum delavnice: 14.7.2022

 

Ne glede na to, kako dober menedžer ste, so težave s proizvodnjo in procesi neizogibne. To, kako jih rešujete, loči »zrno od plevela«. 8D metoda reševanja problemov vam omogoča, ne samo da poiščete boljše rešitve, temveč izboljšate timsko sodelovanje, da krepite kritično razmišljanje  zaposlenih, izboljšate procese in preprečite nastanek prihodnjih težav.

Večinoma vas že pozna 8D poročilo, saj verjetno na takšen način tudi rešujete reklamacije na zahtevo kupcev.

8D poročilo ni samo papir, ampak proces reševanje težav, s katerim odpravimo sam vzrok napake in posledično zmanjšujemo število reklamacij!

8D proces ni samo reševanje reklamacij, ampak orodje za boljše reševanje internih napak, da boste vedno korak pred problemi in konkurenco!

Namen delavnice ni, da se naučite izpolnjevanje obrazca 8D, ampak implementiranje robustnega procesa reševanja problemov z metodo 8D v vašo organizacijo. 8D metoda reševanja problemov poudarja pomen timskega dela, zato da rešite težave v procesu in tudi zato, da preprečite nastanek novih. Hkrati se bomo posvetili pogostim napakam pri izpolnjevanju 8D obrazca in rešitvam, kako se jim izognemo.

Vsebina bo predstavljena v vizualni in interaktivni učni obliki, ki bo udeležencem delavnice pomagala spoznati in izboljšati proces reševanja problemov z metodo 8D. Z modernimi metodami (digitaliziranim procesom) si olajšamo proces, privarčujemo dragocen čas, zagotovimo upoštevanje korakov procesa in pridobimo celotno analitiko v vizualno pregledni obliki. Del izobraževanja bo tudi namenjen digitalizaciji procesa, ki vam bo izjemno olajšalo delo in organizacijo. Delavnica bo koristila tudi vam, ki ste že uvedli digitalizirane postopek reševanja problemov z orodjem 8D.

Boljše sodelovanje = boljše reševanje problemov

 

Komu bo delavnica koristila?

  • vsakemu posamezniku, ekipi ali organizaciji, vključeni v procese zagotavljanja kakovosti,
  • vsem, ki želijo pristopiti k reševanju problemov z znanstveno, sistematično in dokazano metodologijo,
  • vam, ki ste že uvedli digitalizirane postopek reševanja problemov z orodjem 8D.

 

Čeprav se primeri na delavnici nanašajo na proizvodno industrijo, je metodologija reševanja problemov univerzalna in se lahko uporablja za reševanje internih problemov, kot tudi reklamacij do kupca.

8D proces reševanja problemov